Rýžový koláč
5. 3. 2013
200 g rýže vaříme v dostatečném množství slané vody 15 minut, potom rýži vsypeme do cedníku, dobře propláchneme studenou vodou a necháme okapat. 150 g černých oliv nakrájíme na kolečka, stejně jako 8 naložených feferonek(můžeme vynechat). V míse promícháme 150 g kukuřičné mouky, sůl a ½ lžičky kypřicího prášku, přidáme 250 ml mléka, 2 vejce, 4 lžíce oleje a umícháme hladké těsto. Do těsta postupně přidáváme 2 cibule najemno nakrájené, feferonky, olivy , nakládanou kukuřici z konzervy, uvařenou rýži a 250 g strouhaného sýra . Těstem naplníme vymaštěnou a vysypanou koláčovou formu, uhladíme a pečeme při 200 stupních 45 minut.